Αρχική › Συνταγές › ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΚΟΥΡΟΥ ΜΕ ΒΟΥΤΥΡΟ FERMENTE

ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΚΟΥΡΟΥ ΜΕ ΒΟΥΤΥΡΟ FERMENTE

Υλικά


Αλεύρι Τύπου 552.000 γρ.
Αλάτι40 γρ.
Βούτυρο Fermente CANDIA200 γρ.
Μαργαρίνη Rulle ΒΡ DRAGSBAEK600 γρ.
Shortfat DRAGSBAEK200 γρ.
Αυγά100 γρ.
BÖCKER Vino60 γρ.
Νερό500 γρ.
Μαγιά20 γρ.
Μπέικιν Πάουντερ BAKELS20 γρ.
Ζάχαρη75 γρ.

Ζυμώνουμε τα λιπαρά, το αλεύρι και τα αυγά για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε μπέικιν πάουντερ, συνεχίζουμε το ζύμωμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε θρυμματισμένη μαγιά σε σημείο ώστε να έχουμε σπυρωτή υφή. Τέλος, συμπληρώνουμε το νερό, στο οποίο έχουμε διαλύσει το αλάτι, τη ζάχαρη και το Vino.

Κόβουμε στα επιθυμητά τεμάχια, στρογγυλοποιούμε και τα τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Ανοίγουμε φύλλο πάχους 4 χιλ. για μεγάλη τυρόπιτα και 2,5 – 3 χιλ. για τυροπιτάκια.

Τοποθετούμε τη γέμιση.

 

Γέμιση

Φέτα1.000 γρ.
Crème Bechamel KOMPLET100 γρ.
Νερό100 γρ.
Αυγά1 τμχ.

 

Αναμειγνύουμε με το φτερό στο μίξερ τη φέτα με την Crème Bechamel και το αυγό για 3 λεπτά στην αργή ταχύτητα και στη συνέχεια προσθέτουμε σταδιακά το νερό.

 

Ψήσιµο:

Θερµοκρασία: Ταμπανωτός φούρνος 190-200°C, Αερόθερμος φούρνος 170-180°C

Χρόνος:  Μεγάλη τυρόπιτα 30 – 35 λεπτά, Τυροπιτάκια 15 – 20  λεπτά.