ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΚΟΥΡΟΥ ΜΕ ΒΟΥΤΥΡΟ FERMENTE
Υλικά
Αλεύρι Τύπου 55 | 2.000 γρ. |
Αλάτι | 40 γρ. |
Βούτυρο Fermente CANDIA | 200 γρ. |
Μαργαρίνη Rulle ΒΡ DRAGSBAEK | 600 γρ. |
Shortfat DRAGSBAEK | 200 γρ. |
Αυγά | 100 γρ. |
BÖCKER Vino | 60 γρ. |
Νερό | 500 γρ. |
Μαγιά | 20 γρ. |
Μπέικιν Πάουντερ BAKELS | 20 γρ. |
Ζάχαρη | 75 γρ. |

Ζυμώνουμε τα λιπαρά, το αλεύρι και τα αυγά για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε μπέικιν πάουντερ, συνεχίζουμε το ζύμωμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε θρυμματισμένη μαγιά σε σημείο ώστε να έχουμε σπυρωτή υφή. Τέλος, συμπληρώνουμε το νερό, στο οποίο έχουμε διαλύσει το αλάτι, τη ζάχαρη και το Vino.
Κόβουμε στα επιθυμητά τεμάχια, στρογγυλοποιούμε και τα τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Ανοίγουμε φύλλο πάχους 4 χιλ. για μεγάλη τυρόπιτα και 2,5 – 3 χιλ. για τυροπιτάκια.
Τοποθετούμε τη γέμιση.
Γέμιση
Φέτα | 1.000 γρ. |
Crème Bechamel KOMPLET | 100 γρ. |
Νερό | 100 γρ. |
Αυγά | 1 τμχ. |
Αναμειγνύουμε με το φτερό στο μίξερ τη φέτα με την Crème Bechamel και το αυγό για 3 λεπτά στην αργή ταχύτητα και στη συνέχεια προσθέτουμε σταδιακά το νερό.
Ψήσιµο:
Θερµοκρασία: Ταμπανωτός φούρνος 190-200°C, Αερόθερμος φούρνος 170-180°C
Χρόνος: Μεγάλη τυρόπιτα 30 – 35 λεπτά, Τυροπιτάκια 15 – 20 λεπτά.