Αρχική › Συνταγές › Burger Brioche με Velvet
Burger Brioche με Velvet
Υλικά
Αλεύρι Τύπου 55 | 10.000 γρ. |
Ζάχαρη | 700 γρ. |
Μαργαρίνη Super Rore DRAGSBAEK | 1.600 γρ. |
Αυγά | 500 γρ. |
Velvet BAKELS | 200 γρ. |
Γάλα 3,5% ELLE & VIRE | 4.500 γρ. |
Νερό | 500 γρ. |
Αλάτι | 125 γρ. |
Μαγιά | 800 γρ. |

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί στο ταχυζυμωτήριο με σπιράλ για 4 λεπτά στην 1η ταχύτητα και για 5 λεπτά στη 2η ταχύτητα.
Θερμοκρασία Ζύμης: 24οC
Ξεκούραση Ζύμης: 5 λεπτά
Μετά από 15 λεπτά ξεκούρασης την πλάθουμε ελαφρώς και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για ακόμα 15 λεπτά. Χωρίζουμε σε 30 τεμάχια ίδιου μεγέθους και στρογγυλοποιούμε. Τοποθετούμε σε λαμαρίνα και πιέζουμε ελαφρώς.
Στόφα:
Θερµοκρασία: 30°C
Σχετική Υγρασία: 75%
Χρόνος: 50 λεπτά (πλήρης ανάπτυξη ζύμης)
Αλείφουμε με άλειμμα αυγού και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήσιµο με ατμό:
Θερμοκρασία: στους 220 – 230οC και μειώνουμε στους 210 – 220οC
Χρόνος: 15 λεπτά