Vienna Cake
Υλικά
Ζύμη Κρημ Κέικ Σοκολάτα | |
Premium Baker’s Select Crème Cake Base Chocolate DAWN FOODS | 1.000 γρ. |
Αυγά | 350 γρ. |
Λάδι | 300 γρ. |
Νερό | 225 γρ. |

Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ τα αυγά, το λάδι και το νερό και στη συνέχεια προσθέτουμε το Premium Baker’s Select Crème Cake Base Chocolate. Αναμειγνύουμε με το φτερό για 1 λεπτό στην 1η ταχύτητα και έπειτα για 4 λεπτά στη 2η ταχύτητα.
Ζύμη Κέικ Βιέννης
Κρημ Κέικ Σοκολάτα (δείτε συνταγή παραπάνω) | 1.000 γρ. |
Odenbake ODENSE | 450 γρ. |
Ενσωματώνουμε το Odenbake στην έτοιμη ζύμη Κρημ Κέικ Σοκολάτα. Τοποθετούμε το μείγμα σε βουτυρωμένη φόρμα 18 εκ. και ψήνουμε.
Ψήσιµο:
Θερµοκρασία: Ταμπανωτός φούρνος: 180 – 190°C, Αερόθερμος φούρνος: 165 – 170°C
Χρόνος: 45 λεπτά
Επικάλυψη Μαρμελάδα Βερίκοκο
Ζεσταίνουμε Μαρμελάδα Βερίκοκο και προσθέτουμε 40-60 γρ. Ρούμι Royal Navy 54ο LUXARDO ανά κιλό μαρμελάδας.
Μοντάρισμα:
Αφού κρυώσει το κέικ, επικαλύπτουμε με Μαρμελάδα Βερίκοκο και στη συνέχεια κάνουμε μια δεύτερη επικάλυψη με ζεσταμένο Chocosilk στους 35°C.