Αρχική › Tips › Αρτοποϊία › TIP: Για αφράτο & γευστικό Panettone

TIP: Για αφράτο & γευστικό Panettone


To μυστικό για αφράτο και γευστικό πανετόνε βρίσκεται στο θερμόμετρο!

Για τη ζύμη:

Η ζύμη θα πρέπει να είναι μαλακή σε θερμοκρασία περίπου 26 °C. Ο κρόκος του αυγού που θα προσθέσουμε στη ζύμη, θα πρέπει να φροντίσουμε να είναι κρύος στους 4°C και το βούτυρο στους 18 – 20°C. Για απολαυστικότερο αποτέλεσμα, extra γεύση και αφράτη υφή προσθέτουμε προαιρετικά επιπλέον βούτυρο και κρόκο αυγού.

Για το ψήσιμο:

Ελέγχουμε τη θερμοκρασία στην καρδιά του τελικού προϊόντος και μόλις φτάσει την ιδανική θερμοκρασία των 93 –  94°C, το βγάζουμε από τον φούρνο. Αμέσως μετά το ψήσιμο, κρεμάμε το πανετόνε ανάποδα με τη βοήθεια ανοξείδωτων μεταλλικών βεργών, ώστε να διατηρήσει τον όγκο του.

Για μεγαλύτερη διατηρησιμότητα:

Το μυστικό για να κρατήσουμε τη γεύση και την αφράτη υφή του πανετόνε περισσότερο καιρό, βρίσκεται στη συσκευασία! Μόλις το πανετόνε κρυώσει και φτάσει σε θερμοκρασία 35°C στην καρδιά του προϊόντος, συσκευάζουμε το πανετόνε σε πλαστικές σακούλες, ψεκάζοντας στο εσωτερικό τους με οινόπνευμα 95°C (για την αποφυγή δημιουργίας μικροβίων) και ασφαλίζουμε προσεκτικά τη σακούλα.