Αρχική › Tips › Αρτοποϊία › Μαλακές ή τραγανές μπάρες;

Μαλακές ή τραγανές μπάρες;


Ό,τι και αν προτιμούν οι πελάτες σας, σας έχουμε tips για όλα τα γούστα!

TIP για ΜΑΛΑΚΕΣ ΜΠΑΡΕΣ: Οι καταναλωτές τείνουν να επιλέγουν περισσότερο τις αφράτες, μαλακές μπάρες με μαστιχωτή υφή. Ακολουθήστε τα προτεινόμενα tips της τεχνικής ομάδας της ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΝΑΚΗΣ ΑΒΕΕ για να πετύχετε την ιδανική υφή:

  • Αρχικά, θα πρέπει να εξασφαλίσετε πως έχετε τηρήσει τη συνταγή κατά γράμμα. Ο σωστός συνδυασμός πρώτων υλών και χρόνου ψησίματος καθορίζει την τελική υφή, τη δομή και τη γεύση της μπάρας.
  • Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στον χρόνο ψησίματος. Σε μια τυπική συνταγή για μαλακές μπάρες, ο χρόνος ψησίματος δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 20 λεπτά και η θερμοκρασία θα πρέπει να κυμαίνεται περίπου στους 165 – 170°C.
  • Αυτό που δίνει την τελευταία πινελιά στην υφή είναι το απότομο κούνημα. Μετά το ψήσιμο είναι απαραίτητο να κουνήσουμε δυνατά τη λαμαρίνα, ώστε να πετύχουμε καλύτερη συνοχή στη μπάρα.

TIP για ΤΡΑΓΑΝΕΣ ΜΠΑΡΕΣ:

  • Επειδή ο χρόνος ψησίματος είναι σύντομος, προτείνεται οι ξηροί καρποί που θα επιλεχθούν να προψηθούν. Έτσι, θα πετύχετε ένα απολαυστικά τραγανό αποτέλεσμα σε κάθε μπουκιά και θα ενισχύσετε την γεύση τους.