Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.
Chia Bread 50 Komplet | 5.000 γρ. |
Αλεύρι Τύπου 55 | 5.000 γρ. |
Ηλιέλαιο ή Σπορέλαιο | 250 γρ. |
Μαγιά | 250 γρ. |
Νερό | 6.500 γρ. |
Zυμώνουμε όλα τα υλικά (εκτός από το λάδι) στο ταχυζυμωτήριο για 8 λεπτά στην 1η ταχύτητα και για 3 λεπτά στη 2η ταχύτητα (η ζύμη θα πρέπει να είναι μαλακή). Λίγο πριν το τέλος του ζυμώματος, προσθέτουμε το λάδι.
Θερµοκρασία Ζύµης: ±26°C
Ξεκούραση Ζύµης: 25 λεπτά
Κόβουμε την ζύμη σε τεμάχια των 650 γρ. (για άρτο) και τοποθετούμε σε φόρμες τοστ του ½ κιλού, ή 80 γρ. (για αρτίδια) και πλάθουμε στο σχήμα που θέλουμε.
Για ντεκόρ, ρολάρουμε την επιφάνεια της ζύμης πάνω σε μείγμα με 15% Chia Bread 50 KOMPLET και 85% Σουσάμι.
Στόφα:
Θερµοκρασία: 33°C
Σχετική Υγρασία: 70%
Χρόνος: 45 λεπτά (για άρτο & αρτίδια)
Ψήσιµο:
Θερμοκρασία: Αρχικά στους 240°C με ατμό και στη συνέχεια στους 210°C
Χρόνος: 50 λεπτά (άρτος) ή για 20 λεπτά περίπου (αρτίδια)
Μετά από 2 λεπτά ανοίγουμε τα τάμπερ και μετά από 5 λεπτά τα κλείνουμε.