Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.
Mein Dinkelvollkorn KOMPLET | 10.000 γρ. |
Μαγιά | 180 γρ. |
Νερό (ζεστό) | 7.000 γρ. |
Ζυµώνουµε το Dinkelvollkorn μαζί με το νερό σε ταχυζυµωτήριο με σπιράλ για 15 λεπτά στην 1η ταχύτητα ή στο μίξερ με το φτερό για 10 λεπτά στην 1η και για 5 λεπτά στη 2η ταχύτητα. Στο μέσο του χρόνου ζυμώματος στην αργή ταχύτητα προσθέτουμε τη μαγιά.
Θερµοκρασία Ζύµης: 27°C
Ξεκούραση Ζύµης: 25 λεπτά περίπου
Κόβουµε τη ζύµη στα 900 γρ.
Σχηµατοποιούµε, διακοσµούµε µε Ηλιόσπορο KOMPLET και τοποθετούµε σε φόρµες του τοστ του µισού κιλού.
Στόφα:
Θερµοκρασία: 30°C
Σχετική Υγρασία: 75 – 80%
Χρόνος: 30 – 35 λεπτά περίπου
Ψήσιµο µε ατµό:
Θερµοκρασία: Αρχικά στους 240°C και αµέσως μειώνουμε στους 190°C ή ψήνουµε στους 220 – 230°C.
Χρόνος: 70 λεπτά περίπου. Ανοίγουµε τα τάµπερ από το 2ο έως το 10ο περίπου λεπτό του ψησίµατος. Στη συνέχεια τα ξανακλείνουµε και συνεχίζουµε το ψήσιµο.