Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Κουλούρι Θεσσαλονίκης με Υγρή Βύνη Barlex® Extra Light Harboe

Share
Download PDF
Αλεύρι Τ 55 10.000 γρ.
Αλάτι 200 γρ.
Μαγιά   300 γρ.
Ζάχαρη 1.000 γρ.
Μαργαρίνη Μαλακή Super Rore DRAGSBAEK 400 γρ.
Εκχύλισμα Βύνης Κριθαριού BARLEX® Extra Light HARBOE 200 γρ.
Νερό ± 5.200 γρ.

 

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί στο ταχυζυμωτήριο για 4 λεπτά στην 1η ταχύτητα και 4 λεπτά στη 2η ταχύτητα.

 Θερμοκρασία Ζύμης: ± 24°C

Ξεκούρασης Ζύμης: 10 λεπτά.

 

Στη συνέχεια κόβουμε τη ζύμη σε τεμάχια βάρους 90 γρ. Πλάθουμε σε φυτίλια και τα βουτάμε σε μία λεκάνη με νερό. Τα αφήνουμε για περίπου 10 – 15 λεπτά. Στην συνέχεια τα βουτάμε σε σουσάμι, δίνουμε σχήμα κουλουριού Θεσσαλονίκης και τοποθετούμε σε λαμαρίνα.

 

Στόφα:

Θερµοκρασία: 33-35°C

Σχετική Υγρασία: 80%

Χρόνος: 60 λεπτά

 

Ψήσιµο με ατμό:

Θερμοκρασία: 230°C

Χρόνος: ± 12 λεπτά

ΚΛΕΙΣΙΜΟ
top 0
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.