Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Μακεδονίτικο με Makedonitiko

Share
Download PDF
Makedonitiko KOMPLET 1.000 γρ.
Αλεύρι τύπου 70 δυνατό 9.000 γρ.
Μαγιά 200 γρ.
Νερό ± 7.000 γρ.

 

Zυμώνουμε σε ταχυζυμωτήριο στην 1η ταχύτητα για 9 λεπτά και στη συνέχεια στη 2η ταχύτητα για 1-2 λεπτά ακόμα (πλήρη ανάπτυξη ζύμης).

Θερμοκρασία Ζύμης : ± 26ο C

 

Μετά το ζύμωμα τοποθετούμε το ζυμάρι σε αλευρωμένη λεκάνη για 40 λεπτά.

Μετά την ξεκούραση της ζύμης, την αδειάζουμε  σε πάγκο εργασίας.

Κόβουμε τη ζύμη σε τεμάχια 430 γρ. και πλάθουμε φρατζόλες.

 

Στόφα: 33ο C , με 75% υγρασία για 40 -45 λεπτά.

 

Ψήσιμο με λίγο ατμό:

Θερμοκρασία: αρχικά στους 230ο C και μειώνουμε στους 210ο C

Χρόνος: 45 λεπτά

ΚΛΕΙΣΙΜΟ
top 0
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.