Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.
Wurzelbrot KOMPLET | 1.000 γρ. |
Αλεύρι κίτρινο τύπου Μ σκληρό | 4.000 γρ. |
Μαγιά | 100 γρ. |
Νερό | ± 4.000 γρ. |
Λίγο Ελαιόλαδο (στο τέλος του ζυμώματος) |
Zυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί σε ταχυζυμωτήριο στην 1η ταχύτητα για 4 λεπτά και στη συνέχεια στη 2η ταχύτητα για 8-10 λεπτά ακόμα (πλήρη ανάπτυξη ζύμης).
Θερμοκρασία Ζύμης: ± 26οC
Μετά το ζύμωμα βάζουμε το ζυμάρι μέσα σε μια λεκάνη, την οποία προηγουμένως έχουμε λαδώσει με ελαιόλαδο.
Διάρκεια Ξεκούρασης Ζύμης: 1½ ώρα σε θερμοκρασία δωματίου (διπλασιασμός όγκου ζύμης).
Μετά την ξεκούραση της ζύμης, την αδειάζουμε σε αλευρωμένο πάγκο εργασίας.
Κόβουμε τη ζύμη σε τετράγωνα τεμάχια, κατά προτίμηση 600 γρ., φέρνουμε τις γωνίες/άκρες στο κέντρο και τις ενώνουμε.
Τουμπάρουμε τη ζύμη, στρογγυλεύοντάς τη λίγο με τα δάχτυλα και την τοποθετούμε στο τελάρο. Όταν γεμίσουμε το τελάρο, ξανατουμπάρουμε τα τεμάχια της ζύμης, αλευρώνουμε και ψήνουμε.
Ψήσιµο με λίγο ατμό:
Θερμοκρασία: Aρχικά στους 240οC και μειώνουμε στους 200οC. Άνοιγμα τάμπερ 10 λεπτά περίπου πριν το τέλος του ψησίματος.
Διαφορετικά, ψήνουμε στους 220οC και ανοίγουμε τα τάμπερ στα 20 λεπτά.
Χρόνος: 50-55 λεπτά