Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.
Panettone KOMPLET | 3.000 γρ. |
Νερό | 1.000 γρ. |
Ρούμι 54° LUXARDO | 200 γρ. |
Μαγιά | 250 γρ. |
Βούτυρο Βρετάνης 82% CANDIA | 600 γρ. |
Σταφίδες | 1.000 γρ. |
Κύβοι σακχαρόπηκτου πορτοκαλιού | 300 γρ. |
Ζυμώνουμε σε ταχυζυμωτήριο στην 1η ταχύτητα το μείγμα Panettone και το νερό μέχρι να ομογενοποιηθούν (2 – 4 λεπτά). Προσθέτουμε τη μαγιά και συνεχίζουμε το ζύμωμα στην 1η ταχύτητα για ακόμα 2 λεπτά. Στη συνέχεια, ενσωματώνουμε σταδιακά το βούτυρο (κομμένο σε κύβους) ζυμώνοντας 8 – 10 λεπτά στη 2η ταχύτητα (μέχρι να ξεκολλάει η ζύμη από τα τοιχώματα).
[Έχουμε μουλιάσει από την προηγούμενη 1.000 γρ. σταφίδες και 300 γρ. σακχαρόπηκτου πορτοκαλιού σε 200 γρ. ρούμι.]
Έπειτα προσθέτουμε τις σταφίδες και το σακχαρόπηκτο πορτοκάλι στο μείγμα και ζυμώνουμε για ±2 λεπτά στην 1η ταχύτητα. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 20-30 λεπτά.
Κόβουμε σε κομμάτια ως εξής:
– για φόρμα μίνι (7 x 6 εκ.) – κομμάτια βάρους 80 γρ.
– για φόρμα μεσαία (13,4 x 9,5 εκ.) – κομμάτια βάρους 400-450 γρ.
– για φόρμα μεσαία (15,5 x 11,2 εκ.) – κομμάτια βάρους 600-650 γρ.
Τοποθετούμε στη στόφα για ±60 λεπτά. Προαιρετικά, διακοσμούμε με αμυγδαλόπαστα πριν το ψήσιμο, την οποία απλώνουμε με τη βοήθεια σακούλας ζαχαροπλαστικής. (Για την αμυγδαλόπαστα: 500 γρ. πούδρα αμυγδάλου, 500 γρ. ζάχαρη, 450 γρ. ασπράδι αυγού).
Ψήσιμο:
Θερμοκρασία: 150 – 160°C σε αερόθερμο φούρνο / 180°C σε ταμπανωτό φούρνο
Χρόνος: ±40 λεπτά για φόρμες των 500 γρ.