Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.
Pane Maggia BAKELS | 1.000 γρ. |
Αλεύρι Τύπου 55 | 4.000 γρ. |
Αλάτι | 100 γρ. |
Μαγιά | 60 γρ. |
Νερό | ± 4.000 γρ. |
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί, εκτός από το αλάτι, για 8-10 λεπτά στην 1η ταχύτητα. Έπειτα, προσθέτουμε το αλάτι και συνεχίζουμε το ζύμωμα για 4-6 λεπτά στη 2η ταχύτητα.
Θερμοκρασία ζύμης: 24-26οC
Μετά το ζύμωμα τοποθετούμε το ζυμάρι σε λεκάνη, την οποία προηγουμένως έχουμε λαδώσει.
Ξεκούραση Ζύμης: 3 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου ή στο ψυγείο για 16-18 ώρες.
Μετά την ξεκούραση, αδειάζουμε τη ζύμη στον πάγκο εργασίας, τον οποίο έχουμε πασπαλίσει με άφθονο αλεύρι. Κόβουμε και πλάθουμε σε τεμάχια βάρους 900-1.200 γρ.
Στόφα:
Θερμοκρασία: 28οC
Σχετική Υγρασία: 80%
Διάρκεια: 20 – 30 λεπτά
Μετά τη στόφα χαράζουμε την επιφάνεια της ζύμης και ψήνουμε.
Ψήσιμο με ατμό:
Θερμοκρασία: Ξεκινάμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 230oC και μειώνουμε μετά από 10 λεπτά στους 210oC.
Χρόνος: ±50 λεπτά