Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.
Σε στρογγυλό ταψί ή λαμαρίνα
Almkruste 20 KOMPLET | 2.000 γρ. |
Αλεύρι Κίτρινο | 8.000 γρ. |
Φρέσκια Μαγιά | 160 – 200 γρ. |
Νερό | 7.000 – 7.500 γρ. |
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί στο ταχυζυμωτήριο για 3-4 λεπτά στην 1η ταχύτητα και για 8-10 λεπτά στη 2η ταχύτητα.
Θερμοκρασία Ζύμης: 25 – 26°C
Στη συνέχεια τοποθετούμε τη ζύμη σε ελαφρώς λαδωμένη λεκάνη.
Διάρκεια Ξεκούρασης Ζύμης: 60-90 λεπτά (ανάλογα με το ποσοστό της μαγιάς)/διπλασιασμός όγκου ζύμης.
Για ΤΑΨΙ ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ:
Κόβουμε τη ζύμη στα επιθυμητά βάρη και τοποθετούμε σε στρογγυλό ταψί.
Στη συνέχεια πατάμε τη ζύμη με βρεγμένα χέρια και πασπαλίζουμε με αλεύρι.
Διάρκεια Ξεκούρασης Ζύμης: 20-30 λεπτά
Ψήσιμο με λίγο ατμό: Θερμοκρασία: αρχικά στους 240ο C και μειώνουμε στους 200ο C.
Χρόνος: 40-60 λεπτά (ανάλογα με το βάρος: 500 – 1.000 γρ.)
Ανοίγουμε τα τάμπερ στη μέση του ψησίματος.
Για ΛΑΜΑΡΙΝΑ:
Κόβουμε τη ζύμη (βάρος 5.500 – 6.000 γρ.) και τοποθετούμε σε λαμαρίνα 60×40.
Διάρκεια Ξεκούρασης Ζύμης: 20-30 λεπτά
Με μια σπάτουλα χωρίζουμε τη ζύμη σε τετράγωνα ή παραλληλόγραμμα τεμάχια στα επιθυμητά βάρη.
Ψήσιμο με λίγο ατμό: Θερμοκρασία: αρχικά στους 240ο C και μειώνουμε στους 200ο C.
Χρόνος: 60-70 λεπτά περίπου
Ανοίγουμε τα τάμπερ στη μέση του ψησίματος.