Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Πίνδου με Almkruste

Share
Download PDF

Σε στρογγυλό ταψί ή λαμαρίνα

 

Almkruste 20 KOMPLET 2.000 γρ.
Αλεύρι Κίτρινο 8.000 γρ.
Φρέσκια Μαγιά 160 – 200 γρ.
Νερό 7.000 – 7.500 γρ.

 

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί στο ταχυζυμωτήριο για 3-4 λεπτά στην 1η ταχύτητα και για 8-10 λεπτά στη 2η ταχύτητα.

Θερμοκρασία Ζύμης: 25 – 26°C

Στη συνέχεια τοποθετούμε τη ζύμη σε ελαφρώς λαδωμένη λεκάνη.

Διάρκεια Ξεκούρασης Ζύμης: 60-90 λεπτά (ανάλογα με το ποσοστό της μαγιάς)/διπλασιασμός όγκου ζύμης.

 

Για ΤΑΨΙ ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ:

Κόβουμε τη ζύμη στα επιθυμητά βάρη και τοποθετούμε σε στρογγυλό ταψί.

Στη συνέχεια πατάμε τη ζύμη με βρεγμένα χέρια και πασπαλίζουμε με αλεύρι.

Διάρκεια Ξεκούρασης Ζύμης: 20-30 λεπτά

 

Ψήσιμο με λίγο ατμό: Θερμοκρασία: αρχικά στους 240ο C και μειώνουμε στους 200ο C.

Χρόνος: 40-60 λεπτά (ανάλογα με το βάρος: 500 – 1.000 γρ.)

Ανοίγουμε τα τάμπερ στη μέση του ψησίματος.

 

Για ΛΑΜΑΡΙΝΑ:

Κόβουμε τη ζύμη  (βάρος 5.500 – 6.000 γρ.) και τοποθετούμε σε λαμαρίνα 60×40.

Διάρκεια Ξεκούρασης Ζύμης: 20-30 λεπτά

Με μια σπάτουλα χωρίζουμε τη ζύμη σε τετράγωνα ή παραλληλόγραμμα τεμάχια στα επιθυμητά βάρη.

 

Ψήσιμο με λίγο ατμό: Θερμοκρασία: αρχικά στους 240ο C και μειώνουμε στους 200ο C.

Χρόνος: 60-70 λεπτά περίπου

Ανοίγουμε τα τάμπερ στη μέση του ψησίματος.

ΚΛΕΙΣΙΜΟ
top 0
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.