Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.
Καραμελωμένοι ξηροί καρποί
Ξηροί Καρποί | 650 γρ. |
Νερό | 120 γρ. |
Ζάχαρη | 500 γρ. |
Γλυκόζη | 60 γρ. |
Βούτυρο Βρετάνης 82% CANDIA (μαλακωμένο) | 40 γρ. |
Αλάτι (προαιρετικά) | 1,5 γρ. |
Ζεσταίνουμε τους ξηρούς καρπούς στους 120°C. Ετοιμάζουμε καραμέλα στους 145°C. Προσθέτουμε τους ζεστούς ξηρούς καρπούς στην καραμέλα. Τέλος, συμπληρώνουμε 40 γρ. Βούτυρο και προαιρετικά το αλάτι.
Μοντάρισμα
Απλώνουμε στρωμένη σοκολάτα από το επιθυμητό είδος Σοκολάτας Κουβερτούρας XOCOFINE την οποία έχουμε προετοιμάσει και αναμείξει με τους καραμελωμένους ξηρούς καρπούς (το μείγμα αυτό πρέπει να έχει κρυώσει) σε Φόρμες για Χειροποίητες Σοκολάτες DÉCORS & CRÉATIONS σε διάφορα σχήματα. Αφήνουμε να κρυσταλλοποιηθεί και στη συνέχεια ξεφορμάρουμε.