Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.
Grainstar KOMPLET | 5.000 γρ. |
Αλάτι | 100 γρ. |
Ινβερτοζάχαρο UNIGLAD Ή Μέλι * | 325 γρ. |
Λάδι | 325 γρ. |
Νερό | ± 3.500 γρ. |
* Στη vegan εκδοχή χρησιμοποιούμε μόνο ινβερτοζάχαρο
Ζυμώνουμε σε ταχυζυμωτήριο για 5 λεπτά στην αργή ταχύτητα.
Θερμοκρασία Ζύμης : ± 30°C
Διάρκεια Ξεκούρασης Ζύμης : 30 λεπτά έως 4 ώρες
Κόβουμε σε επιθυμητά τεμάχια ανάλογα με το μέγεθος της φόρμας:
– τεμάχια βάρους 590 γρ., για την Ειδική Φόρμα για Grainstar της KOMPLET.
– τεμάχια βάρους 500 γρ. x 2, για τη φόρμα τοστ ½ κιλού.
Προαιρετικά ρολάρουμε τη ζύμη σε υγρή επιφάνεια και έπειτα σε κολοκυθόσπορο ή ηλιόσπορο για ντεκόρ.
Ψήσιμο με ατμό:
Θερμοκρασία : αρχικά στους ± 200°C για 30 λεπτά, μειώνουμε αμέσως στους 170°C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 30 λεπτά ακόμα. Στη συνέχεια, μειώνουμε στους 150°C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 60 λεπτά.
Συνολικός Χρόνος : ± 120 λεπτά