Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.
KOMPLET Vital Brot 50 | 5.000 γρ. |
Αλεύρι Τύπου 55 | 5.000 γρ. |
Ηλιέλαιο ή Σπορέλαιο | 250 γρ. |
Μαγιά | 250 γρ. |
Νερό | ± 7.000 γρ. |
Zυμώνουμε όλα τα υλικά (εκτός από το λάδι) στο ταχυζυμωτήριο για 8 λεπτά στην 1η ταχύτητα και για 3 λεπτά στη 2η ταχύτητα (η ζύμη θα πρέπει να είναι μαλακή). Λίγο πριν το τέλος του ζυμώματος, προσθέτουμε το λάδι.
Θερμοκρασία Ζύμης : ± 27°C
Ξεκούραση Ζύμης: 25 λεπτά
Κόβουμε τη ζύμη σε τεμάχια των 650 γρ., πλάθουμε και τοποθετούμε σε φόρμες τοστ του ½ κιλού.
Διακοσμούμε την επιφάνεια της ζύμης με ντεκόρ σπόρων: Ηλιόσπορος KOMPLET, Νιφάδες Βρώμης KOMPLET και Σουσάμι, σε αναλογία 1:1:1
Στόφα:
Θερμοκρασία: 30°C
Σχετική Υγρασία: 70%
Χρόνος: 35 – 45 λεπτά
Ψήσιµο:
Ψήνουμε για 50 λεπτά (άρτος) ή για 20 λεπτά περίπου (αρτίδια), αρχικά στους 240°C με ατμό και στη συνέχεια στους 200°C.
Μετά από 2 λεπτά ανοίγουμε τα τάμπερ και μετά από 5 λεπτά τα κλείνουμε.