Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Κρουασάν Poolish με Βούτυρο Extra Dry 84%

Share
Download PDF
 Αλεύρι Τύπου 55 2.000 γρ.
Αλάτι 40 γρ.
Ζάχαρη 160 γρ.
Μαγιά 120 γρ.
Βούτυρο Fermente CANDIA 100 γρ.
Νερό 1.000 γρ.

 

Μέθοδος Poolish

Σε 700 γρ. νερό διαλύουμε τη μαγιά. Συμπληρώνουμε 500 γρ. αλεύρι, ομογενοποιούμε και σκεπάζουμε με 300 γρ. αλεύρι.

Αφήνουμε να φουσκώσει για ± 35 λεπτά.

* Θερμοκρασία Ζύμης: ±19°C

Στο υπόλοιπο νερό διαλύουμε τη ζάχαρη και το αλάτι. Αφού διογκωθεί η ζύμη, ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί στο ταχυζυμωτήριο για 3 λεπτά στην 1η ταχύτητα.

Ξεκουράζουμε στην κατάψυξη για 2 ώρες.

Πραγματοποιούμε δύο διπλά διπλώματα με 250 γρ. /ανά κιλό ζύμης Βούτυρο Extra Dry 84% ELLE & VIRE.

Ξεκουράζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 30 λεπτά.

 

Έπειτα ανοίγουμε φύλλο και κόβουμε στο επιθυμητό σχήμα.

ΚΛΕΙΣΙΜΟ
top 0
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.