Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.
Αλεύρι Τύπου 55 | 2.000 γρ. |
Αλάτι | 40 γρ. |
Ζάχαρη | 160 γρ. |
Μαγιά | 120 γρ. |
Βούτυρο Fermente CANDIA | 100 γρ. |
Νερό | 1.000 γρ. |
Μέθοδος Poolish
Σε 700 γρ. νερό διαλύουμε τη μαγιά. Συμπληρώνουμε 500 γρ. αλεύρι, ομογενοποιούμε και σκεπάζουμε με 300 γρ. αλεύρι.
Αφήνουμε να φουσκώσει για ± 35 λεπτά.
* Θερμοκρασία Ζύμης: ±19°C
Στο υπόλοιπο νερό διαλύουμε τη ζάχαρη και το αλάτι. Αφού διογκωθεί η ζύμη, ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί στο ταχυζυμωτήριο για 3 λεπτά στην 1η ταχύτητα.
Ξεκουράζουμε στην κατάψυξη για 2 ώρες.
Πραγματοποιούμε δύο διπλά διπλώματα με 250 γρ. /ανά κιλό ζύμης Βούτυρο Extra Dry 84% ELLE & VIRE.
Ξεκουράζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Έπειτα ανοίγουμε φύλλο και κόβουμε στο επιθυμητό σχήμα.