Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Focaccia με Gran Stirata

Share
Download PDF
Gran Stirata MOLINO MERANO 1.000 γρ.
Νερό 800 γρ.
Λάδι 30 γρ.
Μαγιά 20 γρ.
Αλάτι 20 γρ.

 

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί σε ταχυζυμωτήριο ή σε μίξερ με γάντζο για 5 λεπτά στην 1η και 7 λεπτά στη 2η ταχύτητα.

 

Θερμοκρασία Ζύμης: ±25°C

Ξεκούραση Ζύμης: 30 λεπτά στους 30°C

 

Στη συνέχεια, πατάμε τη ζύμη ώστε να ανοίξει. Απλώνουμε 200 γρ. ζύμης σε Μεσαία Φόρμα ECOS (180*35 χιλ.) ή 800 γρ. σε ταψάκια 28 x 32 εκ. και τοποθετούμε στη στόφα.

 

Στόφα:

Θερμοκρασία: 35°C

Σχετική Υγρασία: 75%

Χρόνος: 40 – 45 λεπτά

 

Έπειτα, φτιάχνουμε ένα μείγμα με ελαιόλαδο και νερό (ένα μέρος νερό – δύο μέρη ελαιόλαδο) τα χτυπάμε έως ότου γίνουν κρέμα και πασπαλίζουμε την επιφάνεια της ζύμης. Προαιρετικά, τοποθετούμε επάνω χοντρό αλάτι, δενδρολίβανο, τοματίνια. Ψήνουμε όπως παρακάτω.

 

Ψήσιμο με λίγο ατμό:

Θερμοκρασία: 220°C

Χρόνος: 40 λεπτά

ΚΛΕΙΣΙΜΟ
top 0
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.