Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Ιταλικό Μοναστηριακό με Granoferm

Share
Download PDF

Granoferm MOLINO MERANO 1.000 γρ.
Νερό 700 γρ.
Μαγιά 20 γρ.
Αλάτι 20 γρ.

 

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί σε ταχυζυμωτήριο ή σε μίξερ με γάντζο για 4 λεπτά στην 1η ταχύτητα και για 9 λεπτά στη 2η ταχύτητα, μέχρι η ζύμη να σφίξει και να γίνει λεία.

Θερμοκρασία ζύμης: 24 – 26οC

Μετά το ζύμωμα βάζουμε τη ζύμη σε πλαστική λεκάνη και σκεπάζουμε με μεμβράνη.

Ξεκούραση Ζύμης: ± 60 λεπτά

Στη συνέχεια, κόβουμε τη ζύμη σε τεμάχια προτεινόμενου βάρους 880 γρ. και πλάθουμε σε καρβέλια ή φρατζόλες.

 

Στόφα:

Θερμοκρασία: 27 – 28οC

Σχετική Υγρασία: 80%

Διάρκεια: 60 λεπτά

Ή εναλλακτικά

Θερμοκρασία: 33 – 35οC

Σχετική Υγρασία: 80%

Διάρκεια: 40 – 45 λεπτά

 

Μετά τη στόφα χαράζουμε την επιφάνεια της ζύμης και ψήνουμε.

 

Ψήσιμο με ατμό:

Θερμοκρασία: Σε ταμπανωτό φούρνο στους 230oC και μειώνουμε αμέσως στους 210oC.

Χρόνος: 50 – 60 λεπτά

Ανοίγουμε τα τάμπερ στα τελευταία 10 λεπτά.

ΚΛΕΙΣΙΜΟ
top 0
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.