Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.
Granoferm MOLINO MERANO | 1.000 γρ. |
Νερό | 700 γρ. |
Μαγιά | 20 γρ. |
Αλάτι | 20 γρ. |
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί σε ταχυζυμωτήριο ή σε μίξερ με γάντζο για 4 λεπτά στην 1η ταχύτητα και για 9 λεπτά στη 2η ταχύτητα, μέχρι η ζύμη να σφίξει και να γίνει λεία.
Θερμοκρασία ζύμης: 24 – 26οC
Μετά το ζύμωμα βάζουμε τη ζύμη σε πλαστική λεκάνη και σκεπάζουμε με μεμβράνη.
Ξεκούραση Ζύμης: ± 60 λεπτά
Στη συνέχεια, κόβουμε τη ζύμη σε τεμάχια προτεινόμενου βάρους 880 γρ. και πλάθουμε σε καρβέλια ή φρατζόλες.
Στόφα:
Θερμοκρασία: 27 – 28οC
Σχετική Υγρασία: 80%
Διάρκεια: 60 λεπτά
Ή εναλλακτικά
Θερμοκρασία: 33 – 35οC
Σχετική Υγρασία: 80%
Διάρκεια: 40 – 45 λεπτά
Μετά τη στόφα χαράζουμε την επιφάνεια της ζύμης και ψήνουμε.
Ψήσιμο με ατμό:
Θερμοκρασία: Σε ταμπανωτό φούρνο στους 230oC και μειώνουμε αμέσως στους 210oC.
Χρόνος: 50 – 60 λεπτά
Ανοίγουμε τα τάμπερ στα τελευταία 10 λεπτά.