Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.
Αλεύρι Σφολιάτας* | 1.000 γρ. |
Αλάτι | 20 γρ. |
Νερό | 440 γρ. |
Ξύδι | 3 γρ. |
Βούτυρο Extra Dry 84% ELLE & VIRE* | 650 γρ. |
* Tip: Το αλεύρι και το βούτυρο να χρησιμοποιηθούν παγωμένα, από την κατάψυξη.
Διαλύουμε στο νερό το αλάτι και το ξύδι. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί στο ταχυζυμωτήριο στην 1η ταχύτητα για 3 – 4 λεπτά, προκειμένου να φτιάξουμε μια σφικτή ζύμη. Φροντίζουμε να παραμένουν εμφανή τα κομμάτια βουτύρου.
Πραγματοποιούμε τρία μονά διπλώματα και ενδιάμεσα ξεκουράζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Γέμιση:
Φέτα | 1.000 γρ. |
Ανθότυρο | 1.000 γρ. |
Crème Bechamel KOMPLET | 350 γρ. |
Νερό | 1.000 γρ. |
Αλάτι – Πιπέρι (κατά προτίμηση) |
Αναμειγνύουμε με το φτερό στο μίξερ τη φέτα και το ανθότυρο με την Crème Bechamel για 3 λεπτά στην αργή ταχύτητα και στη συνέχεια προσθέτουμε σταδιακά το νερό.
Ψήσιμο:
Θερμοκρασία: Φούρνος Αέρος : 180°C, Φούρνος Ταμπανωτός: 200°C
Χρόνος : 25 – 35 λεπτά