Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Pinsa με Gran Stirata

Share
Download PDF
Gran Stirata MOLINO MERANO 1.000 γρ.
Νερό 800 γρ.
Λάδι 30 γρ.
Μαγιά 20 γρ.
Αλάτι 20 γρ.

 

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί σε ταχυζυμωτήριο ή σε μίξερ με γάντζο για 5 λεπτά στην 1η και 7 λεπτά στη 2η ταχύτητα.

 

Θερμοκρασία Ζύμης: ±25°C

Ξεκούραση Ζύμης: 30 λεπτά στους 30°C

 

Κόβουμε σε τεμάχια προτεινόμενου βάρους 300-600 γρ., τους δίνουμε στρογγυλό σχήμα και πλάθουμε σε καρβέλια.

 

Στόφα:

Θερμοκρασία: 32°C

Σχετική Υγρασία: 80%

Χρόνος: 90 λεπτά

Μετά τη στόφα πατάμε κάθε κομμάτι με τα δάχτυλα ώστε να ανοίξει ελαφρώς και να μορφοποιηθεί στο σχήμα της Pinsa.

 

Ψήσιμο:

Θερμοκρασία: Ταμπανωτός φούρνος: 250 – 280°C

Χρόνος: 5 – 7 λεπτά

 

Προτεινόμενες Γεμίσεις:

  1. Ιταλικό προσούτο (πχ. Πάρμας), τυρί cottage και ρόκα
  2. Ντοματίνια κομμένα στη μέση, φύλλα βασιλικού και μοτσαρέλα
  3. Τόνος, φέτες κόκκινου κρεμμυδιού, ρίγανη και lime
  4. Μορταδέλα, burrata, κομμάτια τραγανού φιστικιού, τυρί κρέμα και πέστο
  5. Τηγανισμένοι κύβοι μελιτζάνας, σάλτσα τομάτας ή τομάτες, φύλλα μέντας, καπνιστό τυρί ή ρικότα ή προβολόνε
  6. Καυτερό σαλάμι (πχ. Soppressata), ελιές, κάπαρη και burrata

 

ΚΛΕΙΣΙΜΟ
top 0
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.