Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.
Nordländer KOMPLET | 10.000 γρ. |
Μαγιά | 200 γρ. |
Νερό (περίπου) | 6.000 – 6.300 γρ. |
Ζυμώνουμε σε ζυμωτήριο σπιράλ στην αργή ταχύτητα για 10 λεπτά και στην γρήγορη ταχύτητα για 7 λεπτά.
Θερμοκρασία ζύμης: 27-28οC
Διάρκεια ξεκούρασης ζύμης: 30 λεπτά περίπου
Κόβουμε τη ζύμη στα επιθυμητά τεμάχια, πλάθουμε, διακοσμούμε με ηλιόσπορο και τοποθετούμε σε φόρμες (ζύμη με 6.300 γρ. νερό) ή σε λαμαρίνα/τελάρο-χωρίς φόρμες- (ζύμη με 6.000 γρ. νερό).
Στόφα:
Θερμοκρασία: 35οC
Σχετική Υγρασία: 80%
Χρόνος: 35-40 λεπτά περίπου
Ψήσιμο με ατμό:
Θερμοκρασία: αρχικά στους 240ο C και στη συνέχεια κατεβάζουμε στους 210ο C
Χρόνος: 45-55 λεπτά (ανάλογα με το βάρος)