Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Τούρτα Λεμόνι – Fika

Share
Download PDF

Σύνθεση

Τραγανή Βάση

Κρεμέ Λεμόνι

Crème Brûlée Σοκολάτα

Μους Λεμόνι

Επικάλυψη με Cover Λευκό και κίτρινο χρώμα

Υλικά
Cover Λευκό DAWN (μαλακωμένο)   400 γρ.
Crème Beurre CANDIA (λιωμένο)100 γρ.
Delice Crispy Flakes DELUXE LINE180 γρ.

Τραγανή Βάση

  • Αναμειγνύουμε τα υλικά ώστε να ομογενοποιηθούν και γεμίζουμε τσέρκια διαμέτρου 18 εκ.
Υλικά
Ζάχαρη100 γρ.
Χυμός Λεμονιού30 γρ.
Βούτυρο Βρετάνης 82% CANDIA50 γρ.
Κρέμα Λεμόνι BAKELS500 γρ.
Fond Royale BAKELS50 γρ.

Κρεμέ Λεμόνι

  • Ετοιμάζουμε καραμέλα με τη ζάχαρη. Σβήνουμε με ζεστό χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε το βούτυρο και τέλος συμπληρώνουμε την κρέμα λεμόνι και το Fond. Γεμίζουμε φόρμες της επιθυμητής διαμέτρου και τοποθετούμε στην κατάψυξη ώστε να δημιουργηθεί Ένθετο.
Υλικά
Crème Brûlée ELLE & VIRE450 γρ.
Σοκολάτα Κουβερτούρα Γάλακτος Intense 35 VELICHE200 γρ.

Crème Brûlée Σοκολάτα

  • Ζεσταίνουμε τα δυο υλικά μαζί στους 45ºC.
Υλικά
Κρέμα Λεμόνι BAKELS500 γρ.
Fond Royale BAKELS120 γρ.
Νερό150 γρ.
Κρέμα Γάλακτος Excellence 35% ELLE & VIRE (χτυπημένη σε σαντιγί)650 γρ.
Ξύσμα από μισό λεμόνι

Μους Λεμόνι

  • Ζεσταίνουμε την Κρέμα Λεμόνι μαζί με το Fond Royale, το οποίο προηγουμένως έχουμε διαλύσει στο νερό. Ομογενοποιούμε. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, το ξύσμα λεμονιού και τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος.
Υλικά
Cover Λευκό DAWN900 γρ.
Decorgel Φυσικό DAWN500 γρ.
Fond Royale BAKELS130 γρ.
Κρέμα Γάλακτος Excellence 35% ELLE & VIRE500 γρ.
Χρώμα Ζαχαροπλαστικής (Κίτρινο και λίγο κόκκινο)

Επικάλυψη με Cover Λευκό και κίτρινο χρώμα

  • Ζεσταίνουμε στους 65ºC την κρέμα γάλακτος μαζί με το Fond Royale και το Decorgel Φυσικό. Στη συνέχεια προσθέτουμε το Cover Λευκό και ομογενοποιούμε με ραβδομπλέντερ. Χρησιμοποιούμε την επικάλυψη στους 35 - 45ºC.

Μοντάρισμα

  • Στην ψημένη Τραγανή Βάση απλώνουμε μια στρώση Crème Brûlée Σοκολάτα και στη συνέχεια τοποθετούμε το παγωμένο Ένθετο Κρεμέ Λεμόνι.
  • Συνεχίζουμε με μια στρώση Μους Λεμόνι. Τοποθετούμε στην κατάψυξη ώστε να παγώσει.
  • Τέλος, επικαλύπτουμε με τη Λευκή Επικάλυψη.
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
top 0
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.