Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.
Σύνθεση
Τραγανή Βάση
Κρεμέ Λεμόνι
Crème Brûlée Σοκολάτα
Μους Λεμόνι
Επικάλυψη με Cover Λευκό και κίτρινο χρώμα
Υλικά | |
---|---|
Cover Λευκό DAWN (μαλακωμένο) | 400 γρ. |
Crème Beurre CANDIA (λιωμένο) | 100 γρ. |
Delice Crispy Flakes DELUXE LINE | 180 γρ. |
Τραγανή Βάση
- Αναμειγνύουμε τα υλικά ώστε να ομογενοποιηθούν και γεμίζουμε τσέρκια διαμέτρου 18 εκ.
Υλικά | |
---|---|
Ζάχαρη | 100 γρ. |
Χυμός Λεμονιού | 30 γρ. |
Βούτυρο Βρετάνης 82% CANDIA | 50 γρ. |
Κρέμα Λεμόνι BAKELS | 500 γρ. |
Fond Royale BAKELS | 50 γρ. |
Κρεμέ Λεμόνι
- Ετοιμάζουμε καραμέλα με τη ζάχαρη. Σβήνουμε με ζεστό χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε το βούτυρο και τέλος συμπληρώνουμε την κρέμα λεμόνι και το Fond. Γεμίζουμε φόρμες της επιθυμητής διαμέτρου και τοποθετούμε στην κατάψυξη ώστε να δημιουργηθεί Ένθετο.
Υλικά | |
---|---|
Crème Brûlée ELLE & VIRE | 450 γρ. |
Σοκολάτα Κουβερτούρα Γάλακτος Intense 35 VELICHE | 200 γρ. |
Crème Brûlée Σοκολάτα
- Ζεσταίνουμε τα δυο υλικά μαζί στους 45ºC.
Υλικά | |
---|---|
Κρέμα Λεμόνι BAKELS | 500 γρ. |
Fond Royale BAKELS | 120 γρ. |
Νερό | 150 γρ. |
Κρέμα Γάλακτος Excellence 35% ELLE & VIRE (χτυπημένη σε σαντιγί) | 650 γρ. |
Ξύσμα από μισό λεμόνι |
Μους Λεμόνι
- Ζεσταίνουμε την Κρέμα Λεμόνι μαζί με το Fond Royale, το οποίο προηγουμένως έχουμε διαλύσει στο νερό. Ομογενοποιούμε. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, το ξύσμα λεμονιού και τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος.
Υλικά | |
---|---|
Cover Λευκό DAWN | 900 γρ. |
Decorgel Φυσικό DAWN | 500 γρ. |
Fond Royale BAKELS | 130 γρ. |
Κρέμα Γάλακτος Excellence 35% ELLE & VIRE | 500 γρ. |
Χρώμα Ζαχαροπλαστικής (Κίτρινο και λίγο κόκκινο) |
Επικάλυψη με Cover Λευκό και κίτρινο χρώμα
- Ζεσταίνουμε στους 65ºC την κρέμα γάλακτος μαζί με το Fond Royale και το Decorgel Φυσικό. Στη συνέχεια προσθέτουμε το Cover Λευκό και ομογενοποιούμε με ραβδομπλέντερ. Χρησιμοποιούμε την επικάλυψη στους 35 - 45ºC.
Μοντάρισμα
- Στην ψημένη Τραγανή Βάση απλώνουμε μια στρώση Crème Brûlée Σοκολάτα και στη συνέχεια τοποθετούμε το παγωμένο Ένθετο Κρεμέ Λεμόνι.
- Συνεχίζουμε με μια στρώση Μους Λεμόνι. Τοποθετούμε στην κατάψυξη ώστε να παγώσει.
- Τέλος, επικαλύπτουμε με τη Λευκή Επικάλυψη.