Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Τσιαπάτα Σικάλεως με Vitason Ciabatta Rye 20

Share
Download PDF
Vitasοn Ciabatta Rye 20% SONNEVELD 2.000 γρ.
Αλεύρι τύπου 55% 8.000 γρ.
Μαγιά 200 γρ.
Λάδι 200 γρ.
Νερό ± 7.500 γρ.

 

Zυμώνουμε όλα τα υλικά (με το 60% του νερού) στο ταχυζυμωτήριο για 4 λεπτά στην 1η ταχύτητα. Συνεχίζουμε για 10-12 λεπτά στη 2η ταχύτητα, προσθέτοντας σταδιακά το υπόλοιπο νερό.

Θερμοκρασία Ζύμης: ± 26οC

Διάρκεια Ξεκούρασης Ζύμης: ± 75 λεπτά

 

Μετά την ξεκούραση της ζύμης, διπλώνουμε τη ζύμη και ξεκουράζουμε άλλα 45 λεπτά σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.

Πασπαλίζουμε την επιφάνεια εργασίας με αλεύρι σίκαλης και τουμπάρουμε τη ζύμη. Απλώνουμε τη ζύμη σε πάχος 5 – 7 εκ. και κόβουμε σε τεμάχια διαστάσεων περίπου 20 x 25 εκ.

Τοποθετούμε τα κομμάτια ζύμης σε τελάρα.

 

Στόφα:

Θερμοκρασία: 33οC

Σχετική Υγρασία: 70%

Χρόνος: 20 λεπτά

 

Πριν το ψήσιμο πασπαλίζουμε την επιφάνεια με αλεύρι σίκαλης.

Ψήσιμο με ατμό:

Θερμοκρασία :  220οC με λίγο ατμό

Χρόνος : ± 30 λεπτά

ΚΛΕΙΣΙΜΟ
top 0
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.