Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.
Vitasοn Ciabatta Rye 20% SONNEVELD | 2.000 γρ. |
Αλεύρι τύπου 55% | 8.000 γρ. |
Μαγιά | 200 γρ. |
Λάδι | 200 γρ. |
Νερό | ± 7.500 γρ. |
Zυμώνουμε όλα τα υλικά (με το 60% του νερού) στο ταχυζυμωτήριο για 4 λεπτά στην 1η ταχύτητα. Συνεχίζουμε για 10-12 λεπτά στη 2η ταχύτητα, προσθέτοντας σταδιακά το υπόλοιπο νερό.
Θερμοκρασία Ζύμης: ± 26οC
Διάρκεια Ξεκούρασης Ζύμης: ± 75 λεπτά
Μετά την ξεκούραση της ζύμης, διπλώνουμε τη ζύμη και ξεκουράζουμε άλλα 45 λεπτά σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
Πασπαλίζουμε την επιφάνεια εργασίας με αλεύρι σίκαλης και τουμπάρουμε τη ζύμη. Απλώνουμε τη ζύμη σε πάχος 5 – 7 εκ. και κόβουμε σε τεμάχια διαστάσεων περίπου 20 x 25 εκ.
Τοποθετούμε τα κομμάτια ζύμης σε τελάρα.
Στόφα:
Θερμοκρασία: 33οC
Σχετική Υγρασία: 70%
Χρόνος: 20 λεπτά
Πριν το ψήσιμο πασπαλίζουμε την επιφάνεια με αλεύρι σίκαλης.
Ψήσιμο με ατμό:
Θερμοκρασία : 220οC με λίγο ατμό
Χρόνος : ± 30 λεπτά