Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Γαλλική Μπαγκέτα Αργής Ωρίμανσης με Böcker Vino

Share
Download PDF

Υλικά:

Αλεύρι Τύπου 55 10.000 γρ.
BÖCKER Vino 1.000 γρ.
Αλάτι 150 γρ.
Μαγιά 50 γρ.
Νερό ± 6.800 γρ.

 

Zυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί σε ταχυζυμωτήριο με σπιράλ για 2 λεπτά στην 1η ταχύτητα και για 10 λεπτά στη 2η ταχύτητα.

Θερμοκρασία Ζύμης: 24-26ο C

Στη συνέχεια, τοποθετούμε τη ζύμη στο ψυγείο για 14-18 ώρες. Την επόμενη μέρα αφαιρούμε από το ψυγείο και ξεκουράζουμε τη ζύμη σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.

Συνολική Διάρκεια Ξεκούρασης Ζύμης: 40-55 λεπτά σε αλευρωμένη λεκάνη.

Μετά από 30 λεπτά ξεκούρασης, τουμπάρουμε τη ζύμη.

 

Αφού ολοκληρωθεί ο χρόνος ξεκούρασης της ζύμης, κόβουμε σε τεμάχια βάρους 350 γρ. Πλάθουμε σε μπαγκέτες και τοποθετούμε σε τελάρα ή πάσα. Αφήνουμε για 15-20 λεπτά σε θερμοκρασία περιβάλλοντος πριν στοφάρουμε.

 

Στόφα:

Θερμοκρασία: 27οC

Σχετική Υγρασία: 75%

Χρόνος: 20-30 λεπτά

 

Πριν το ψήσιμο χαράσσουμε την επιφάνεια.

 

Ψήσιμο με ατμό:

 

Θερμοκρασία:  230οC και μειώνουμε αμέσως στους 210°C

Χρόνος :  25 λεπτά

Προαιρετικά ανοίγουμε τα τάμπερ τα τελευταία 5 λεπτά.

ΚΛΕΙΣΙΜΟ
top 0
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.