Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Ξινό ζυμωτό αργής ωρίμανσης με Böcker M90

Share
Download PDF

 

Αλεύρι Τύπου 55 5.000 γρ.
Αλεύρι Κίτρινο Ψιλό 4.000 γρ.
Αλεύρι Σίκαλης 997 1.000 γρ.
Böcker Μ 90 1.000 γρ.
Αλάτι 200 γρ.
Μαγιά 100 γρ.
Νερό ±6.000 γρ.

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί σε ταχυζυμωτήριο με σπιράλ για 10 λεπτά στην 1η ταχύτητα και 4 λεπτά στη 2η.

Θερμοκρασία ζύμης: 27οC

Ξεκούραση Ζύμης: 45 λεπτά σε αλευρωμένη λεκάνη και σκεπάζουμε με μεμβράνη

 

Κόβουμε τη ζύμη σε τεμάχια βάρους 880 γρ., πλάθουμε σε καρβέλια ή φραντζόλες και τοποθετούμε σε καλαθάκια μπαμπού. Αφήνουμε για 45 λεπτά σε θερμοκρασία περιβάλλοντος και στη συνέχεια στο ψυγείο (4-6°C) για 16-18 ώρες.

Πριν το ψήσιμο αφαιρούμε από το ψυγείο και αφήνουμε τη ζύμη σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για 60 λεπτά περίπου, ώστε η θερμοκρασία της ζύμης να φτάσει στους 20-22°C.

 

Στόφα:

Θερμοκρασία: 33οC

Σχετική Υγρασία: 70%

Διάρκεια: 45 – 50 λεπτά

 

Ψήσιμο με λίγο ατμό:

Θερμοκρασία: Στους 240oC και μειώνουμε αμέσως στους 210oC.

Χρόνος: 60 – 70 λεπτά

ΚΛΕΙΣΙΜΟ
top 0
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.