Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.
Σύνθεση
Φύλλο
Κρέμα Βανίλια
Φύλλο
Αλεύρι 55 | 1.000 γρ. |
Κρέμα Γάλακτος Excellence 35% ELLE & VIRE | 800 γρ. |
Αλάτι | 25 γρ. |
Νερό | 120 γρ. |
Ζυμώνουμε ελαφρώς όλα τα υλικά μαζί και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 2 ώρες στο ψυγείο.
Ανά 1.000 γρ. ζύμης διπλώνουμε 350 γρ. Βούτυρο Extra Dry 84% ELLE & VIRE και πραγματοποιούμε τα εξής διπλώματα:
1 Διπλό (1×4) – Ξεκούραση για 1 ώρα στο ψυγείο.
1 Μονό (1×3) – Ξεκούραση για 1 ώρα στο ψυγείο.
1 Διπλό (1×4) – Ξεκούραση για 1 ώρα στο ψυγείο.
1 Μονό (1×3) – Ξεκούραση και άνοιγμα φύλλο.
Ψήσιμο: Σε ταμπανωτό φούρνο στους 190οC ή σε αερόθερμο φούρνο στους 175οC για ±35 λεπτά.
Συμβουλή: Για να καραμελώσει εύκολα το φύλλο, στο 80% του χρόνου ψησίματος πασπαλίζουμε την επιφάνεια του φύλλου με Florenta Mix KOMPLET και συνεχίζουμε το ψήσιμο.
Κρέμα Βανίλια
Fond Royale BAKELS | 100 γρ. |
Νερό | 500 γρ. |
Samba Deluxe KOMPLET | 150 γρ. |
Σοκολάτα Λευκή CEMOI (λιωμένη) | 100 γρ. |
Κρέμα Γάλακτος Excellence 35% ELLE & VIRE | 100 γρ. |
Κρέμα Γάλακτος Excellence 35% ELLE & VIRE (χτυπημένη) | 400 γρ. |
Χτυπάμε το νερό με τη Samba και το Fond Royale για 5 λεπτά. Προσθέτουμε τη σοκολάτα αναμειγμένη με την πρώτη ποσότητα κρέμας γάλακτος. Τέλος, ενσωματώνουμε τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος.
Μοντάρισμα
Πάνω στο ψημένο και κομμένο φύλλο Millefeuille τοποθετούμε μια στρώση παγωμένη Κρέμα Βανίλια. Καλύπτουμε με ένα δεύτερο φύλλο Millefeuille. Από πάνω γαρνίρουμε με Σαντιγί (Κρέμα Γάλακτος Excellence 35% ELLE & VIRE χτυπημένη με 10% ζάχαρη) και κλείνουμε με ένα ακόμα φύλλο Millefeuille. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη που δεν υγρασιάζει Sweet New Snow KOMPLET.