Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Μιλφέιγ Βανίλια

Share
Download PDF

Σύνθεση

Φύλλο

Κρέμα Βανίλια

 

Φύλλο

Αλεύρι 55 1.000 γρ.
Κρέμα Γάλακτος Excellence 35% ELLE & VIRE 800 γρ.
Αλάτι 25 γρ.
Νερό 120 γρ.

 

Ζυμώνουμε ελαφρώς όλα τα υλικά μαζί και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 2 ώρες στο ψυγείο.

 

Ανά 1.000 γρ. ζύμης διπλώνουμε 350 γρ. Βούτυρο Extra Dry 84% ELLE & VIRE και πραγματοποιούμε τα εξής διπλώματα:

1 Διπλό (1×4) – Ξεκούραση για 1 ώρα στο ψυγείο.

1 Μονό (1×3) – Ξεκούραση για 1 ώρα στο ψυγείο.

1 Διπλό (1×4) – Ξεκούραση για 1 ώρα στο ψυγείο.

1 Μονό (1×3) – Ξεκούραση και άνοιγμα φύλλο.

 

Ψήσιμο: Σε ταμπανωτό φούρνο στους 190οC ή σε αερόθερμο φούρνο στους 175οC για ±35 λεπτά.

 

Συμβουλή: Για να καραμελώσει εύκολα το φύλλο, στο 80% του χρόνου ψησίματος πασπαλίζουμε την επιφάνεια του φύλλου με Florenta Mix KOMPLET και συνεχίζουμε το ψήσιμο.

 

Κρέμα Βανίλια

Fond Royale BAKELS 100 γρ.
Νερό 500 γρ.
Samba Deluxe KOMPLET 150 γρ.
Σοκολάτα Λευκή CEMOI (λιωμένη) 100 γρ.
Κρέμα Γάλακτος Excellence 35% ELLE & VIRE 100 γρ.
Κρέμα Γάλακτος Excellence 35% ELLE & VIRE (χτυπημένη) 400 γρ.

Χτυπάμε το νερό με τη Samba και το Fond Royale για 5 λεπτά. Προσθέτουμε τη σοκολάτα αναμειγμένη με την πρώτη ποσότητα κρέμας γάλακτος. Τέλος, ενσωματώνουμε τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος.

 

Μοντάρισμα

Πάνω στο ψημένο και κομμένο φύλλο Millefeuille τοποθετούμε μια στρώση παγωμένη Κρέμα Βανίλια. Καλύπτουμε με ένα δεύτερο φύλλο Millefeuille. Από πάνω γαρνίρουμε με Σαντιγί (Κρέμα Γάλακτος Excellence 35% ELLE & VIRE χτυπημένη με 10% ζάχαρη) και κλείνουμε με ένα ακόμα φύλλο Millefeuille. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη που δεν υγρασιάζει Sweet New Snow KOMPLET.

 

ΚΛΕΙΣΙΜΟ
top 0
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.