Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Τυρόπιτα Κουρού Μαγιάς

Share
Download PDF
Αλεύρι Τύπου 55 2.000 γρ.
Αλάτι 40 γρ.
Βούτυρο Fermente CANDIA 200 γρ.
Μαργαρίνη Rulle ΒΡ DRAGSBAEK 600 γρ.
Shortfat DRAGSBAEK 200 γρ.
Αυγά 100 γρ.
BÖCKER Vino 60 γρ.
Νερό 500 γρ.
Μαγιά 20 γρ.
Μπέικιν Πάουντερ BAKELS 20 γρ.
Ζάχαρη 75 γρ.

 

Ζυμώνουμε τα λιπαρά, το αλεύρι και τα αυγά για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε μπέικιν πάουντερ, συνεχίζουμε το ζύμωμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε θρυμματισμένη μαγιά σε σημείο ώστε να έχουμε σπυρωτή υφή. Τέλος, συμπληρώνουμε το νερό, στο οποίο έχουμε διαλύσει το αλάτι, τη ζάχαρη και το Vino.

Κόβουμε στα επιθυμητά τεμάχια, στρογγυλοποιούμε και τα τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Ανοίγουμε φύλλο πάχους 4 χιλ. για μεγάλη τυρόπιτα και 2,5 – 3 χιλ. για τυροπιτάκια.

Τοποθετούμε τη γέμιση.

 

Γέμιση

Φέτα 1.000 γρ.
Crème Bechamel KOMPLET 100 γρ.
Νερό 100 γρ.
Αυγά 1 τμχ.

Αναμειγνύουμε με το φτερό στο μίξερ τη φέτα με την Crème Bechamel και το αυγό για 3 λεπτά στην αργή ταχύτητα και στη συνέχεια προσθέτουμε σταδιακά το νερό.

 

Ψήσιµο:

Θερµοκρασία: Ταμπανωτός φούρνος 190-200°C, Αερόθερμος φούρνος 170-180°C

Χρόνος:  30 – 35 λεπτά

ΚΛΕΙΣΙΜΟ
top 0
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.