Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Ζυμωτό καρβέλι ολικής άλεσης με Böcker Barley

Share
Download PDF

 

Αλεύρι Κίτρινο Τύπου Μ 5.000 γρ.
Αλεύρι Ολικής 5.000 γρ.
Υγρό Προζύμι Böcker Barley 1.000 γρ.
Αλάτι 150 γρ.
Μαγιά 100 γρ.
Νερό 6.200-6.500 γρ.

Zυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί σε ταχυζυμωτήριο στην 1η ταχύτητα για 15 λεπτά και στη 2η ταχύτητα για 2 λεπτά.

Θερµοκρασία Ζύµης: 26-28°C

∆ιάρκεια Ξεκούρασης Ζύµης: 60 λεπτά (διπλασιασμός όγκου ζύμης) σε αλευρωμένη λεκάνη και σκεπάζουμε με μεμβράνη.

Σε λαδωμένη λεκάνη ζυγίζουμε 4.800 γρ. ή 5.400 γρ. ζύμης και ξεκουράζουμε για 60 λεπτά. Στη συνέχεια, τουμπάρουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας και κόβουμε σε 4 τεμάχια βάρους 1.200 γρ. ή 6 τεμάχια βάρους 900 γρ.

Τοποθετούμε τη ζύμη στη στόφα.

 

Στόφα:

Θερμοκρασία: 33-35οC

Σχετική Υγρασία: 60 – 65%

Διάρκεια: 40 – 50 λεπτά

Μετά τη στόφα χαράσσουμε την επιφάνεια και ψήνουμε.

 

Ψήσιµο με λίγο ατμό:

Θερµοκρασία: 220-230οC και μειώνουμε αμέσως στους 200οC

Χρόνος: 40 – 50 λεπτά

ΚΛΕΙΣΙΜΟ
top 0
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.