Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Ζυμωτό Λαμαρίνας με Böcker Liquid 2

Share
Download PDF

Υλικά:

Αλεύρι Κίτρινο Τύπου Μ 10.000 γρ.
Υγρό Προζύμι BÖCKER Liquid 2 1.500 γρ.
Αλάτι 120 γρ.
Μαγιά 50 γρ.
Νερό ± 6.000 γρ.

 

Zυμώνουμε σε ταχυζυμωτήριο όλα τα υλικά μαζί στην

1η ταχύτητα για 14-16 λεπτά.

Θερμοκρασία Ζύμης : 26 – 27οC

Διάρκεια Ξεκούρασης Ζύμης: 60-70 λεπτά (Διπλασιασμός όγκου ζύμης), σε αλευρωμένη λεκάνη και σκεπάζουμε με μεμβράνη.

Στη συνέχεια ζυγίζουμε 7 κιλά περίπου ζύμη και την τοποθετούμε σε λαμαρίνα (40 x 60 εκ.), την οποία έχουμε λαδώσει και αλευρώσει ελαφρώς.

Απλώνουμε τη ζύμη και αλευρώνουμε την επιφάνεια.

Αφήνουμε τη ζύμη να διογκωθεί (διπλασιασμός όγκου) σε θερμοκρασία περιβάλλοντος ή στη στόφα.

 

Στόφα:

Θερμοκρασία: 33-35οC

Σχετική Υγρασία: 60-65%

Χρόνος: για 40-45 λεπτά περίπου

Με μια σπάτουλα χωρίζουμε τη ζύμη σε τετράγωνα ή παραλληλόγραμμα τεμάχια στα επιθυμητά βάρη.

 

Ψήσιμο με λίγο ατμό:

Θερμοκρασία : 230οC και μειώνουμε αμέσως στους 200οC

Χρόνος :  60 – 70 λεπτά (για λαμαρίνα)

Ανοίγουμε τα τάμπερ στα 20-25 λεπτά.

 

ΚΛΕΙΣΙΜΟ
top 0
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.