Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Ψωμί Μπύρας με Υγρή Βύνη Barlex® Extra Dark Harboe

Share
Download PDF
Αλεύρι Σίκαλης 1150 1.500 γρ.
Αλεύρι Τύπου 55 8.500 γρ.
BÖCKER Liquid 2 1.000 γρ.
Εκχύλισμα Βύνης Κριθαριού BARLEX® Extra Dark HARBOE 300 γρ.
Αλάτι 150 γρ.
Μαγιά 100 γρ.
Νερό ±4.000 γρ.
Μπύρα μαύρη ±3.000 γρ.

 

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί σε ταχυζυμωτήριο με σπιράλ για 3 λεπτά στην 1η ταχύτητα και για 7 λεπτά στη 2η ταχύτητα.

Θερμοκρασία Ζύμης : 26ο-28οC

Διπλώνουμε τις άκρες της ζύμης προς τη μέση και τοποθετούμε σε λαδωμένη ορθογώνια λεκάνη με τα διπλώματα προς τα κάτω.

Διάρκεια Ξεκούρασης Ζύμης:  45 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου

 

Διπλώνουμε ξανά και αφήνουμε να ξεκουραστεί για ακόμα 45 λεπτά.

Τοποθετούμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας, αλευρώνουμε την επιφάνεια της και δίνουμε ορθογώνιο σχήμα. Κόβουμε σε τεμάχια βάρους 680-880 γρ., μορφοποιούμε και πλάθουμε σε φραντζόλες.

 

Στόφα:

Θερμοκρασία : 33οC

Υγρασία : 75%

Χρόνος : 45-50 λεπτά

 

Ψήσιμο με λίγο ατμό:

Θερμοκρασία : 240οC και μειώνουμε αμέσως στους 210οC

Χρόνος : 35 λεπτά

ΚΛΕΙΣΙΜΟ
top 0
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.