Bakels: Trends impacting bakery 2024
Η κλιμάκωση της αβεβαιότητας και η συνεχιζόμενη αύξηση του κόστους ζωής οδηγούν τους καταναλωτές να αναζητούν ολοένα και περισσότερους τρόπους για να αισθάνονται ότι έχουν τον έλεγχο. Η διαθεσιμότητα πληροφόρησης μέσω διαδικτύου και Social Media αναφορικά με συγκεκριμένα συστατικά και τα οφέλη τους, βοηθούν τους καταναλωτές να δημιουργήσουν εξατομικευμένες ρουτίνες ευεξίας, συμπεριλαμβανομένης της διατροφής τους.
Εκτιμούμε ότι λίγο-πολύ όλα τα αρτοσκευάσματα που είναι δημοφιλή σήμερα στα αρτοποιεία θα συνεχίσουν να είναι δημοφιλή το 2024. Ωστόσο, θα δίνεται μεγαλύτερη έμφαση στη διατροφή και στην υγεία, πάντοτε σε ισορροπία με την επιθυμία για απόλαυση και καινοτομία. Αναμένουμε αυξανόμενο ενδιαφέρον για προϊόντα ψωμιού που προσφέρουν κάτι διαφορετικό από τα καθημερινά σάντουιτς καθώς και για γλυκά και αλμυρά σνακ που ταιριάζουν σε όλες τις διαθέσεις.
Προϊόντα αρτοποιίας όπως το Multiseed με γλυκαιμικό δείκτη 54, καθώς και το Prebiotic με πρεβιοτικά, προσφέρουν στους αρτοποιούς έναν έυκολο και ευέλικτο τρόπο να προσφέρουν στους καταναλωτές προϊόντα που οφελούν την υγεία τους με ένα έξυπνο εύρος εφαρμογών.
Πηγή: https://www.bakels.com/insights/trends-impacting-bakery-in-2024/